Cene nafte uzletele na vesti o dogovoru EU i korona vakcini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2020, 16:12

Cene nafte uzletele na vesti o dogovoru EU i korona vakcini

Cene nafte skočile su danas na najviši nivo od marta "na krilima" pozitivnih vesti o kliničkim ispitivanjima vakcine protiv virusa Kovid-19 i dogovou lidera Evropske unije o fondu za oporavak privrede od posledica korona krize.

Severnomorska nafta "brent" porasla je za 1,27 dolara na 44,55 dolara po barelu na trgovanju u Londonu oko podneva po srednjoevropskom vremenu, što je njen najveći dnevni skok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od sredine juna, od oko 2,9 posto, prenosi Rojters.

Američka WTI nafta je ojačala za 1,16 dolara, dostigavši nivo od 41,97 dolara za barel, zabeleživši takođe najviši porast na dnevnom nivou u ovom mesecu, od oko 2,8 odsto.

Usponu cena "crnog zlata" doprineo je dogovor lidera Evropske unije o fondu vrednom 750 milijardi evra (859 milijardi dolara) za podsticanje oporavka privrede pogođene korona krizom, koji poboljšava perspektive rasta tražnje za gorivom.

Što se tiče kretanja na ostalim tržištima kapitala, akcije na svetskim berzama i evro su danas takođe dostigli svoje najviše nivoe u poslednjih nekoliko meseci.

Sporazum evropskih lidera omogućava Evropskoj komisiji da na tržištima kapitala prikupi milijarde evra sredstava u ime svih 27 država članica, što je do sada nezabeležen čin solidarnosti u gotovo sedam decenija dugoj istoriji evropske integracije, navodi Rojters.

Cene nafte su takođe poduprte jučerašnjim obećavajućim podacima o testiranjima vakcine protiv korona virusa, koji su podigli optimizam da bi vakcina mogla da bude proizvedena već ove godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cene nafte UZLETELE na vesti o dogovoru EU i korona vakcini

Izvor: Blic, 21.Jul.2020

Cene nafte skočile su danas na najviši nivo od marta “na krilima” pozitivnih vesti o kliničkim ispitivanjima vakcine protiv virusa Kovid-19 i dogovoru lidera Evropske unije o fondu za oporavak privrede od posledica korona krize.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.