Izvor: Blic, 20.Apr.2016, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavušoglu: Brisel da ubrza davanje tri milijarde evra Turskoj za izbeglice

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu pozvao je EU da unapredi način za oslobađanje tri milijarde evra koje su obećane Ankari da bi mogla da upravlja migrantskom krizom.

Govoreći na konferenciji za novinare u Ankari, Čavušoglu je rekao da EU podržava projekat po projekat U Turskoj, što je sistem koji bi mogao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

potraje dve godine.

"Ako odlučite da izdvojite taj novac za Sirijce preko projekata, šta će se onda dogoditi sa tim ljudima za dve godine? Oni imaju svakodnevne osnovne potrebe. Moramo biti pragmatični. EU mora da bude pragmatična", istakao je Čavušoglu, te dodao da postoje birokratski problemi u ovom delu sporazuma.

Pročitajte još:

Turska i EU su prošlog meseca potpisale kontroverzni sporazum, čija namera je da se zaustave ilegalne migracije u Evropu u zamjenu za finansijske i političke beneficije Ankari.

Prema postignutom sporazumu, Ankara dobija više finansijskih sredstava od Brisela za izbeglice na svojoj teritoriji, ubrzavaju se pregovori o pristupanju EU i pokreće liberalizacija viznog režima sa Unijom.

Čavušoglu je rekao da je Ankara pozvala sirijsku opoziciju da nastavi sa mirovni pregovorima u Ženevi, iako sirijska Vlada pokušava da osujeti pregovore.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čavušoglu: Bisel da ubrza oslobađanje tri milijarde evra za Ankaru

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2016

ANKARA - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu pozvao je EU da unaprijedi način za oslobađanje tri milijarde evra koje su obećane Ankari da bi mogla da upravlja migrantskom krizom...Govoreći na konferenciji za novinare u Ankari, Čavušoglu je rekao da EU podržava projekat po projekat...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.