CEMEX-u gotovo milijun kuna iz EU fondova za tvornicu Sv. Juraj

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Dec.2018, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CEMEX-u gotovo milijun kuna iz EU fondova za tvornicu Sv. Juraj

SPLIT - CEMEX Hrvatska je potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za sufinanciranje projekta povećanja energetske učinkovitosti tvornice Sv. Juraj sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj EU.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,8 milijuna kuna od čega je nešto više od 981.000 kuna sufinancirano sredstvima iz fonda.

Cilj je energetski učinkovitija regulacija rada četiriju ventilatora na hladnjaku klinkera u tvornici cementa Sv. Juraj i smanjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << potrošnje električne energije za otprilike 25 posto, odnosno 1.175.249 kWh.

Planirani novi sustav će omogućiti mjerenje, praćenje i izvještavanja potrošnje na dnevnoj, mjesečnoj i godišnjoj razini te arhiviranje podataka u bazu sustava, a sve s misijom smanjenja emisija CO2.

– Već desetak godina sustavno radimo na smanjenju potrošnje električne i toplinske energije te korištenju energije iz obnovljivih izvora, stoga nas nije iznenadilo da je kvaliteta ovog projekta prepoznata te da smo za njegovu implementaciju dobili europski poticaj. I dalje ćemo aktivno raditi na modernizaciji naših tvornica, koje su već nekoliko godina za redom proglašene energetski najefikasnijim tvornicama unutar naše korporacije na razini svijeta, rekao je Marijan Vuko, direktor Operacija CEMEX Hrvatske.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.