Izvor: 011vodič.com, 15.Nov.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski poslanik: Prijateljstvo Rusije i Srbije je pretnja bezbednosti na Balkanu

Rusija na Balkanu odavno vodi ciljani hibridni rat, saopšteno je iz bugarskog Atlantskog saveta tokom diskusije o evroatlantskoj ekspanziji i integraciji Zapadnog Balkana.

Prema rečima evropskog poslanika Aleksandra Jordanova, odluka predsednika Francuske Emanuela Makrona i drugih evropskih lidera da blokiraju poziv Severne Makedonije na pregovore o pristupanju u EU, „otvara vrata Balkana za ruske imperijalističke interese“.
Političar je ponovo podsetio na rusko >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << oružje na vojnim vežbama u Srbiji.
„U tom kontekstu, ponovo se postavlja pitanje bezbednosti regiona, posebno uzimajući u obzir činjenicu da Srbija, uprkos tvrdnjama da želi da održava dobre odnose sa NATO-om, stalno održava zajedničke vojne vežbe sa Rusijom, a pritom koristi oružje koje može da uništi ciljeve na teritoriji Evropske unije“, konstatovao je Jordanov.
On je dodao da prijateljstvo Srbije i Rusije kod granica zemalja NATO-a izaziva veliku zabrinutost.
Bugarski poslanik je istakao da je u više navrata govorio o neophodnosti da se zemlje Zapadnog Balkana pridruže Evropskoj uniji.
„Ako zemlje Zapadnog Balkana ostanu izvan EU, treba imati u vidu da tamo gde nema Unije, odmah zauzima mesto Rusija. To je geopolitička istina, koja je dokazana kroz istoriju“, zaključio je Jordanov.

The post Bugarski poslanik: Prijateljstvo Rusije i Srbije je pretnja bezbednosti na Balkanu appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.