Brnabić sa Helbahom: Berlinski proces ubrzava put ka EU

Izvor: Blic, 12.Okt.2017, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić sa Helbahom: Berlinski proces ubrzava put ka EU

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa izaslanikom Ministarstva inostranih poslova Nemačke za Jugoistočnu Evropu Kristijanom Helbahom, da EU kroz Berlinski proces ulaže velike napore kako bi Srbija i druge zemlje regiona zajedničkom saradnjom olakšale put ka Uniji.

Istakla je i da su u okviru Berlinskog procesa dogovoreni važni infrastrukturni projekti, kao što je put Niš - Priština - Tirana i gasna konekcija sa Bugarskom, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Brnabić je dodala da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže napore kako bi se nastavili i ubrzali svi dogovoreni projekti.

Sagovornici su se složili da je projekat e-uprave, koji sprovodi Vlada Srbije, važan korak u stvaranju efikasne i transparentne državne uprave i dobar način u borbi protiv korupcije.

Kristijan Helbah istakao je da Nemačka snažno podržava evrointegracije Srbije i njene napore da održi stabilnost u regionu. Pohvalio je inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da otvorenim unutrašnjim dijalogom o Kosovu rešava najvažnije nacionalno pitanje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.