Britanski sekretar za Bregzit negirao pisanje o članu 50

Izvor: RTS, 08.Jan.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski sekretar za Bregzit negirao pisanje o članu 50

Stiven Berkli, britanski sekretar zadužen za Bregzit, negirao je pisanje "Dejli telegrafa" o članu 50 Lisabonskog ugovora, o povlačenju iz Evropske unije i naglasio da će Ujedinjeno Kraljevstvo napustiti EU 29. marta.
Dejli telegraf je u ponedeljak, pozivajući se na tri neimenovana izvora iz EU, izvestio da britanski i evropski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zvaničnici razmatraju moguće proširenje člana 50 Lisabonskog ugovora koji se odnosi na povlačenje iz EU.

"Nisam razgovarao sa Evropskom unijom o proširenju", kazao je Berkli za Radio Bi-Bi-Si, prenosi Rojters.
Upitan da li može da porekne to pisanje lista, on je odgovorio potvrdno.
"Da, zato što mogu da budem vrlo jasan da je politika Vlade takva da napusti (EU) 29. marta, premijerka je to razjasnila mnogo puta pred parlamentom", kazao je Berkli.
Kako je Dejli telegraf naveo, britanski zvaničnici su uputili "nezvaničnu sugestiju" i "ispituju teren" o proširenju člana 50, čak i ako Vlada kaže da nema nameru da traži produžetak pregovaračkog perioda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.