Britanski poslanici upozoravaju Obamu: Ne mešaj se u raspravu o EU

Izvor: Blic, 17.Mar.2016, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski poslanici upozoravaju Obamu: "Ne mešaj se u raspravu o EU"

Nekolicina britanskih poslanika upozorila je američkog predsednika Baraka Obamu da se ne meša u raspravu oko toga da li Velika Britanija treba da ostane u sastavu Evropske unije ili ne.

U otvorenom pismu Obami, pet britanskih poslanika i vođa euroskeptične partije Ukip Najdžel Faraž, naveli su da bi mešanje u tu raspravu predstavljalo "nesrećan međaš" na kraju Obaminog predsedničkog mandata.

Obama bi idućeg meseca trebalo da poseti Veliku Britaniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zatim Nemačku.

Poslanici koji žele da Britanija izadje iz EU bloka strahuju da bi američki predsednik svojom velikom popularnošću mogao da podrži kampanju za ostanak Britanije u uniji, uoči referenduma zakazanog za 23. juni.

Potpisnici pisma navode da je neophodno da na "pitanje izlaska iz Evropske unije ne odgovaraju strani političari ili spoljni interesi".

Oni su naveli da referendum 23. juna stavlja pitanje budućnosti nacije u ruke građana.

Laburstička poslanica Kejt Houi i jedna od potpisnica pisma rekla je da su s poštovanjem tražili od Obame da uvidi da je najbolje ostaviti da o pitanjima suvereniteta odlučuju građani koje ta pitanja direktno pogađaju.

"Nama svakako ne bi palo na pamet da posetimo SAD i da govorimo američkoj javnosti kako da glasa na izborima ili o izmeni njihovog ustava", rekla je britanska poslanica.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.