Britanski poslanici ponovo odbili predlog sporazuma sa EU o „bregzitu“

Izvor: Vostok.rs, 13.Mar.2019, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski poslanici ponovo odbili predlog sporazuma sa EU o „bregzitu“

Skupština Velike Britanije je ponovo odbacila predlog sporazuma sa EU o „bregzitu“ i sada poslanicima predstoji glasanje o „bregzitu“ bez sporazuma.
Protiv sporazuma je bio 391 poslanik, dok su „za“ bila 242 parlamentarca. Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je večeras nakon glasanja u britanskom parlamentu, da „duboko žali“ zbog odluke poslanika da odbace sporazum koji je sa EU postigla o izlasku velike Britanije iz EU. Mejova je poslanicima nakon glasanja kazala da se i sama borila sa tim pitanjem, ali i da je svesna „potencijalne štete“ koja preti Britaniji ukoliko napusti EU bez dogovora. Lider Laburističke partije Džeremi Korbin izjavio je da je vlada pobeđena velikom većinom i da mora da prihvati da njihov sporazum nema podršku parlamenta i da je premijerka u potpunosti svesna štete koju „Bregzita“ bez sporazuma može da nanese. „Vreme je za opšte izbore“, rekao je Korbin. Samo 17 dana do datuma zvaničnog „razvoda“ sa EU, London i Brisel i dalje nemaju jasne uslove za „bregzit“. Ranije je Mejova saopštila da će poslanici u slučaj da odbace sporazum, što se i desilo, već 13. marta moći da glasaju o mogućem izlasku zemlje iz EU bez sporazuma sa Briselom. U slučaju da poslanici budu protiv takvog scenarija, 14. marta bi mogli da glasaju o odlaganju datuma izlaska Velike Britanije iz EU sa 29. marta na neki kasniji datum.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.