Britanski poslanici glasali protiv „bregzita“ bez sporazuma

Izvor: Vostok.rs, 14.Mar.2019, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski poslanici glasali protiv „bregzita“ bez sporazuma

Britanski poslanici su glasali protiv „bregzita“ bez sporazuma i usaglašenog formata budućih odnosa s EU. Amandman je već usvojio Donji dom britanskog parlamenta.
Autori amandmana su Kerolajn Spelman iz redova konzervativaca i laburista Džek Dromi. Za amandman je glasalo 312 poslanika, a protiv 308. „Isključuje se izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske Unije bez sporazuma i usaglašenog formata budućih odnosa“, navedeno je u tekstu usvojenog dokumenta. Amandman sličnog sadržaja Parlament je već usvojio u januaru. Velika Britanija treba da napusti EU 29. marta ove godine. Poslanici 14. marta treba da glasaju o pitanju odlaganja datuma „bregzita“. 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rast evropskih berzi nakon odluke britanskog parlamenta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Mar.2019

Akcije na evropskim berzama su porasle u četvrtak, dostigavši najveću vrednost u poslednjih pet meseci,jer je smanjen rizik od Bregzita bez sporazuma kao i umanjanja straha zbog mogućeg odlaganja razgovora lidera Kine i SAD o trgovinskom sporu. Panevropski indeks je porastao za 0.8 odsto, što je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.