Izvor: Radio 021, 14.Nov.2018, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska vlada prihvatila nacrt sporazuma o Bregzitu

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je danas da je njena vlada odlučila da podrži predloženi nacrt sporazuma o Bregzitu.

"Zajednička odluka kabineta je da vlada treba da podrži nacrt sporazuma o izasku iz EU", rekla je Mej novinarima ispred Dauning strita 10 posle petočasovnog sastanka.

Ona je navela da će se sutra obratiti parlamentu i da "čvrsto veruje" da je te odluka "u najboljem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << interesu" Velike Britanije. Prema njenim rečima, odluka je "u nacionalnom interesu" i ispunjava obećanje vezano za referendum o Bregzitu.

"Ovo je odluka koja će biti pod intenzivnom lupom, ali se odlučivalo izmedju gradjenja budućnosti zemlje i povratka na početak i neispunjavanja obećanja proisteklih iz referenduma", rekla je Mej.

Ubrzo potom, Semi Vilson, predstavnik severnoirske Partije demokratskih unionista (DUP) koja pruža podršku vladi Tereze Mej, rekao je da je reč o "jadnom sporazumu, lošem sporazumu i sporazumu za koji je premijerka rekla da ga neće prihvatiti".

"Da upotrebim njen izraz, nikakav sporazum je bolji od lošeg sporazuma, a ovo je loš sporazum. Ljudi će biti užasnuti", rekao je Vilson.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanska vlada odobrila tekst nacrta sporazuma sa EU o uslovima izlaska

Izvor: Vostok.rs, 15.Nov.2018, 09:42

Britanska Vlada je odobrila tekst nacrta sporazuma sa EU o uslovima izlaska iz zajednice (bregzit), saopštila je britanska premijerka Tereza Mej nakon petočasovnog zasedanja sa članovima Vlade.. „Kolektivna odluka kabineta ministara je da se Vlada mora složiti sa uslovima sporazuma o izlasku...

Nastavak na Vostok.rs...

Mej brani sporazum, koalicioni partner i opozicija osuđuju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Nov.2018

Britanska premijerka Tereza Mej branila je danas u parlamentu nacrt sporazuma o Bregzitu koji je njena vlada usvojila, navodeći da je načinila "ispravne izbore, a ne lake". Duboko podeljena konzervativna vlada Tereze Mej juče je posle pet sati žustre debate usvojila predlog sporazuma koji predviđa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.