Britanska vlada: Građani i privrednici nisu spremni na Bregzit bez sporazuma

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2019, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska vlada: Građani i privrednici nisu spremni na Bregzit bez sporazuma

Britanska vlada ocenjuje da građani i privrednici u Velikoj Britaniji nisu spremni za napuštanje Evropske unije bez sporazuma. To se konstatuje u dokumentu od 2. avgusta koji je objavljen danas na zahtev poslanika britanskog parlamenta, i u kome se detaljno iznose razmatranja najgorih scenarija u slučaju da Velika Britanija napusti EU bez sporazuma.

Vlada u tom dokumentu navodi se da će "spremnost javnosti i biznismena za izlazak bez sporazuma ostati na niskom nivou" >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uoči planiranog datuma izlaska Velike Britanije iz Evropske unije.

Bregzit je planiran za 31. oktobar.

Po proceni vlade broj kamiona koji prolazi kroz kanal Lamanš pao bi između 40 i 60 posto istog dana, a problemi bi mogli da traju tri meseca.

U dokumentu se takođe navodi da će se u najgorem slučaju "ponuda određene vrste sveže hrane smanjiti" i da će cene porasti.

Dokument je objavljen nakon što su to zatražili poslanici u britanskom Parlamentu.

To je još jedna faza u sukobu vlade i parlamenta koji je danas intenziviran odlukom škotskog suda da je odluka o suspenziji rada britanskog parlamenta pred Bregzt pokušaj izbegavanja demokratskog nadzora i najavom britanske vlade fda će se žaliti na tu odluku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velika Britanija: Građani i privrednici nespremni za Bregzit bez sporazuma

Izvor: Danas, 11.Sep.2019

Britanska vlada ocenjuje da građani i privrednici u Velikoj Britaniji nisu spremni za napuštanje Evropske unije bez sporazuma. Članak Velika Britanija: Građani i privrednici nespremni za Bregzit bez sporazuma se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

"Operacija Jelouhamer" - najgori mogući scenario za VB

Izvor: B92, 12.Sep.2019, 00:00

London -- "Bregzit saga" i dalje traje u Velikoj Britaniji. Odluka Borisa Džonsona da bi Britanija bez sporazuma mogla da napusti EU naišla je na osude parlamenta...Džonson je pokušao i da suspenduje parlament i raspiše izbore, ali u tome nije uspeo...Britanska vlada je, na zahtev poslanika, objavila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.