Britanija šokirana: Sve planirano pada u vodu

Izvor: B92, 01.Jul.2016, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija šokirana: Sve planirano "pada u vodu"

London -- Britanski ministar finansija Džordž Ozborn odustao je od planiranog pretvaranja budžetskog deficita u suficit u 2020. godini, izvestio je britanski Bi-Bi-Si.

Ozborn je, kako prenosi ovaj britanski javni servis, rekao da "Britanija mora da bude realistična u pogledu dostizanja suficita do kraja ove decenije", jer ekonomija pokazuje jasne znake šoka nakon prošlonedeljne odluke birača da napuste Evropsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uniju.

"Kao što je guverner Banke Engleske rekao, referendum će proizvesti negativne ekonomske šokove po našu ekonomiju. Način na koji ćemo odgovoriti na to će odrediti uticaj šokova na radna mesta i privredni rast", izjavio je Ozborn.

"Moramo obezbediti fiskalnu kredibilnost i nastaviti da budemo strogi u pogledu deficita, dok smo istovremeno realistični u pogledu dostizanja suficita do kraja decenije", dodao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.