Britanija je sivo, staro ostrvo, puno kolača i bede

Izvor: B92, 16.Feb.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Britanija je sivo, staro ostrvo, puno kolača i bede"

Oskarovka Ema Tompson jedna je mnoštvu javnih ličnosti koje su se izjasnile o predstojećem referendumu o ostanku Velike Britanije u Evropskoj uniji.

Upitana da li planira da glasa na referendumu, koji bi trebalo da se održi u junu, Tompson je rekla da bi bila prava “ludost” ne otići na biračko mesto.

Ona je opisala Veliku Britaniju kao “mali, oblačni, kišni, ćošak, na neki način Evrope” >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i “sivo staro ostrvo prepuno kolača i bede”.

“Osećam se Evropljankom, iako živim u Velikoj Britaniji i Škotskoj. Tako da ću svakako glasati za ostanak u Evropi”, rekla je ona.

Glumica, koja je veliki borac za ljudska prava, ipak ne peva hvalospeve o Evropi. Upitana o tome šta misli o tome kako se Evropska unija snašla sa izbegličkom krizom rekla je: “Treba da uklanjamo granice, a ne da ih podižemo”.

I feel European even though I live in Great Britain, and in Scotland. So of course I’m going to vote to stay in Europe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.