Bregzit im donosi više od 30 banaka i 3.500 radnih mesta

Izvor: B92, 31.Jan.2020, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bregzit im donosi više od 30 banaka i 3.500 radnih mesta

Frankfurt -- Frankfurtski bankarski centar jedan je od dobitnika izlaska Velike Britanije iz Evropske unije.

To je pokazalo danas objavljeno istraživanje Landesbanke.

Više od 30 stranih banaka donelo je svoju odluku u korist nemačkog finansijskog centra, izjavila je u sredu analitičarka te banke Ulrike Bišhof za novinsku agenciju Rojters.

"Ni jedan drugi bankarski centar ne može da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održi korak. Finansijske kompanije koje su ranije poslovale u Londonu moraju da izgrade uporište u kontinentalnoj Evropi zbog izlaska Velike Britanije iz Evropske unije kako bi i dalje mogle tamo da nude svoje usluge u budućnosti", kazala je ona.

Zbog Bregzita će do kraja 2021. u frankfurtskim kulama verovatno biti otvoreno oko 3.500 novih radnih mesta, kaže Bišhofova, koja godinama analizira razvoj najvažnijeg nemačkog finansijskog centra.

To bi trebalo da bude više radnih mesta nego što bi trebalo da bude ukinuto restrukturiranjem bankarskog sektora, piše portal Klix.ba.

"S obzirom na izvorni datum izlaska, već je došlo do povećanja znatnog broja zaposlenih uzrokovanog Bregzitom i nastaviće se u srednjoročnom periodu, posebno jer postoji period tranzicije", kazala je Bišhofova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.