Boris Džonson: Novi referendum bi izazvao bes, EU vodi kopilad

Izvor: Beta, 02.Mar.2019, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Džonson: Novi referendum bi izazvao bes, EU vodi kopilad

Novi referendum o Bregzitu izazvao bi bes Britanaca, rekao je danas Boris Džonson, bivši šef britanske diplomatije i vatreni zagovornik istupanja Velike Britanije iz EU, kritikujući, kako je rekao, "kopilad koja vodi Evropu"."Mislim da to ne bi bilo moguće. Mislim da bi bes bio prejak, kao i umor. Ljudi bi bili potpuno besni zbog ideje da ponovo glasaju o tome", rekao je Džonson na konferenciji u Nju Delhiju.On je naveo da je kampanja za referendum 2016. bila "veoma oštra" i da je duboko podelila zemlju, a da bi novo glasanje imalo isti efekat.Džonson je prošle godine napustio vladu Tereze Mej u znak protesta zbog njenog nacrta sporazuma s EU, kojim se predvidja ostanak Velike Britanije u carinskoj uniji putem takozvanog "bekstopa" dok se ne reši pitanje granice Irske i britanske Severne Irske.Britanski parlament je u medjuvremenu odbacio taj sporazum i britanska premijerka se nalazi u središtu političke oluje dok se približava 29. mart, predvidjeni datum Bregzita."Bregzit treba izvesti čisto i naša premijerka treba da završi sa 'bekstopom' tako da to odgovara čitavoj Velikoj Britaniji", rekao je Džonson.On je takodje odbacio navode da je Bregzit "ksenofobični, nacionalistički i reakcionarni fenomen"."Moja zamerka EU nije to što je vode stranci. Problem je što ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džonson: Novi referendum o Bregzitu bi izazvao bes Britanaca

Izvor: Danas, 02.Mar.2019

Novi referendum o Bregzitu izazvao bi bes Britanaca, rekao je Boris Džonson, bivši šef britanske diplomatije i vatreni zagovornik istupanja Velike Britanije iz EU. Članak Džonson: Novi referendum o Bregzitu bi izazvao bes Britanaca se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.