Izvor: RTS, 21.Feb.2022, 12:50

Borelj na sastanku u Briselu: EU mora delovati kako bi se izbegao raspad BiH

Ministri spoljnih poslova Evropske unije koji se sastaju u Briselu moraju doneti odluku da zaustave pogoršanje "kritične" situacije u Bosni i Hercegovini, rekao je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj na sastanku u Briselu.
U Briselu je u toku sastanak ministara spoljnih poslova Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << unije na kojem se raspravlja i o situaciji u BiH. 
Uoči sastanka u Briselu šef diplomatije EU Žosep Borelj izjavio je da eskalacija prilika u BiH mora da stane, a dijalog unutar državnih institucija mora da se nastavi.
Žosep Borelj je ocenio da je situacija u BiH "kritična" i da će ministri spoljnih poslova zemalja EU na današnjem sastanku u Briselu morati da donesu odluku o zaustavljanju političke krize u toj zemlji. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BEZ RASPRAVE O SANKCIJAMA DODIKU Borelj: EU je spremna koristiti sve instrumente u BiH, ali preferiramo dijalog

Izvor: Blic, 21.Feb.2022

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Đuzep Borelj obratio se medijima nakon sednice Saveta ministara spoljnih poslova Evropske Unije te između ostalog govorio o situaciji u BiH.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.