Borelj: Nije iznenađenje

Izvor: B92, 11.Apr.2021, 15:37

Borelj: Nije iznenađenje

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj je rekao danas da su Rusija i Kina ometale međunarodni odgovor na vojni puč u Mjanmaru.

Dodao je i da Evropska unija može da ponudi veći ekonomski podsticaj ukoliko se demokratija vrati u tu azijsku zemlju.

"Nije iznenađenje da Rusija i Kina blokiraju pokušaje Saveta bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ujedinjenih nacija, na primer da se uvede embargo na oružje", poručio je Borelj u blogu, preneo je Rojters.

On je dodao da geopoličko nadmetanje u Mjanmaru će dovesti do toga da će se teško naći zajednički stav svih zemalja.

"Ipak, naša je dužnost da pokušamo", ocenio je Borelj.

Od vojnog puča 1. februara, kada je svrgnuta vlada premijerke Aung San Su Chi, bezbednosne snage su ubile više od 700 nenaoružanih demonstranata, među kojima je i 46 dece, a najnovije masnovno ubistvo se dogodilo u petak u gradu Bago, blizu Jangona, dodaje Rojters.

Kina i Rusija imaju bliske veze sa mjanmarskom vojskom kao najveći snabdebači oružja Mjanmara, zaključuje se u tekstu britanske novinske agencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KINA I RUSIJA PONOVO NA UDARU ZAPADA: Ovog puta zbog Mjanmara, pljušte osude iz vrha EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2021

Oglasio se šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj..Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj je rekao danas da su Rusija i Kina ometale međunarodni odgovor na vojni puč u Mjanmaru i da Evropska unija može da ponudi veći ekonomski podsticaj ukoliko se demokratija vrati u tu azijsku zemlju...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.