Borelj: Nadam se sastanku Vučića i Kurtija do leta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2022, 07:33

Borelj: Nadam se sastanku Vučića i Kurtija do leta

Šef diplomatije EU Žozep Borelj pozvao je na poštovanje i primenu svih do sada postigutih sporazuma u okviru dijaloga Beograda i Prištine, kao i na nastavak razgovora pod pokroviteljstvom EU.

"Potreban nam je konstruktivan angažman i brz napredak ka normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. Svi se u tome slažu na svojim stranama, ali kada sednu zajedno imaju problem da napreduju. Potrebno je da stvorimo poverenje", poručio je sinoć Borelj.

Borelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je rekao da su ministri spoljnih poslova EU na jučerašnjem sastanku u Briselu u okviru debate o Zapadnom Balkanu razgovarali i o dijalogu Beograda i Prištine uz zaključak da je neophodno stvoriti "bolju atmosferu" u razgovorima, "angažovati se na pozitivnim koracima, stvoriti poverenje i izbeći jednostrane poteze".

"Nadam se da ćemo pre leta biti u mogućnosti da održimo još jedan sastanak na najvišem političkom nivou između premijera Kosova i predsednika Srbije", dodao je Borelj.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.