Borel uoči posete Srbiji: Mnogo je važnog posla pred nama

Izvor: B92, 29.Jan.2020, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borel uoči posete Srbiji: Mnogo je važnog posla pred nama

Brisel -- Šef diplomatije EU Žosep Borel u prvu zvaničnu posetu Srbiji stiže 31. januara. Tokom dvodnevne posete Srbiji sastaće se s predsednikom Aleksandrom Vućićem.

Borel će se sastati i s predstavnicima političkih stranaka i civilnog društva, najavljeno je u Evropskoj službi za spoljne poslove.

U Briselu je zvanično najavljeno da će Žosep Borel u Beogradu, u koji stiže nakon sutrašnje posete Prištini, boraviti do 1. ferbruara.

Pred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoj dolazak Borel kaže da njegova prva zvanična poseta Zapadnom Balkanu pokazuje predanost EU perspektivi regiona, njegovoj stabilnosti, bezbednosti i prosperitetu.

On dodaje da će Zapadni Balkan biti prioritet tokom njegovog mandata na mestu šefa EU diplomatije.

"Uzimajući u obzir moju ličnu rešenost da se napreduje u dijalogu pod pokroviteljstvom EU, želeo sam da prvo posetim Kosovo i Srbiju. Mnogo je važnog posla pred nama, uključujući i normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine”, poručio je Borel.

Visoki predstavnik EU napominje da želi da se tokom posete upozna sa Srbijom i Kosovom i njihovim građanima.

U Evropskoj službi za spoljne poslove navode da će se Žosep Borel u Srbiji sastati s predsednikom Aleksandrom Vučićem, stranačkim zvaničnicima, predstavnicima civilnog društva, kao i da će obići područje Nacionalnog parka Srbije.

Tokom boravka na Kosovu Borel bi trebalo da razgovara sa predsednikom Hašimom Tačijem i stranačkim i nevladinim predstavnicima, a planirana je i poseta Prizrenu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borelj: Pred nama je važan rad na normalizaciji odnosa Beograda i Prištine

Izvor: RTS, 29.Jan.2020

Šef diplomatije EU Žosep Borelj u prvu zvaničnu posetu Srbiji stiže 31. januara, a tokom dvodnevne posete Srbiji sastaće se sa sa predsednikom Aleksandrom Vućićem kao i predstavnicima političkih stranaka i civilnog društva, najavljeno je u Evropskoj službi za spoljne poslove. ...

Nastavak na RTS...

Šef diplomatije EU dolazi u prvu posetu Zapadnom Balkanu: Borelj danas u Prištini, sutra u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jan.2020, 12:13

Visoki predstavnik EU je uoči dolaska rekao da se raduje zvaničnoj poseti Zapadnom Balkanu koji mu je prioritet u agendi, a pored toga želi da pokaže i posvećenost EU perspektivi regiona, stabilnosti, bezbednosti i prosperitetu...Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i politiku bezbednosti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.