Borel: EU se ne takmiči sa SAD o kosovskom pitanju

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jun.2020, 21:11

Borel: EU se ne takmiči sa SAD o kosovskom pitanju

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel (Josep Borrell) izjavio je danas tokom gostovanja na Forumu nemačkog Maršalovog fonda da pozdravlja postignuti napredak u dugotrajnom sporu između Beograda i Prištine i dodao da se Brisel ne takmiči sa SAD o kosovskom pitanju, preneo je Glas Amerike.

"Niti se lično takmičim za medalju u tome ko će prvi obe strane >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da dovede do pregovaračkog stola", rekao je Borel.

Zvaničnik je dodao da se Brisel ne takmiči sa SAD i da niko ne bi bio srećniji od njega ukoliko bi "administraciji predsednika Donalda Trampa pošlo za rukom da dođe do konačnog rešenja".

Borel je rekao da postoji samo jedan strukturalno zasnovan dijalog.

"To je onaj koji se odvija pod pokroviteljstvom EU. Imenovan je i izaslanik EU (Miroslav Lajčak)", rekao je Borel, koji je odbio da komentariše novinarsku primedbu da neki vide Vašington naklonjenijim Srbiji nego Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borelj: EU se ne takmiči sa SAD o kosovskom pitanju

Izvor: Danas, 22.Jun.2020

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj (Josep Borrell) izjavio je danas tokom gostovanja na Forumu nemačkog Maršalovog fonda da pozdravlja postignuti napredak u dugotrajnom sporu između Beograda i Prištine i dodao da se Brisel ne takmiči sa SAD o kosovskom...

Nastavak na Danas...

Borel: EU nije međunarodni faktor ako ne riješi problem Kosova

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jun.2020

BRISEL - Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel izjavio je u ponedjeljak u Briselu da EU ne može da tvrdi da je međunarodni politički faktor ako ne uspije da riješi pitanje Kosova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.