Bilčik: Moramo završiti proširenje na Zapadni Balkan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2021, 19:34

Bilčik: Moramo završiti proširenje na Zapadni Balkan

Izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu Vladimir Bilčik izjavio je da je jedini način na koji EU može biti uspešna i globalna sila taj da prvo napravi promenu u sopstvenom susedstvu.

"Moramo da završimo proširenje EU na Zapadni Balkan", poručio je Bilčik.

Vladmir Bilčik je u promotivnom spotu koji je grupa Evropske narodne partije napravila u cilju podrške Konferenciji o budućnosti Evrope, ocenio da će ulazak Zapadnog Bakna u EU doneti mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << više bezbednosti celoj Evropi.

Bilčik navodi da je EU suočena sa mnogobrojnim izazovima, a da njihovo rešavanje podrazumeva i veći angažman sa susedima kako na istoku, tako i na jugu.

"Gubimo susede i mormao ih povratiti atraktivnošću EU i politikama koje će doneti dobro narodima u našem usedstvu", kaže Bilčik.

Izvestilac EP za Srbiju dodaje da se evropske demokratije danas suočavaju sa velikim brojem dezinformacija koje, prema njegovo oceni, podrivaju poverenje naroda u institucije EU.

Bilčik zato poziva na veću podršku građana borbi protiv dezinformacija i uključivanje svih u Konferenciju o budućnosti Evrope.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.