Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd traži reagovanje EU na najavu zabrane posete Vučića Kosovu

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić saopštio je da na izjave prištinskih zvaničnika da neće dozvoliti predsedniku Srbije da poseti Kosovo treba da reaguje Evropska unija.

Reagujući na izjavu savetnika odlazećeg ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, Jetlira Ziberaja da Kosovo neće dozvoliti posetu Aleksandra Vučića >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pred tamošnje prevremene izbore 6. oktobra, Đurić je odgovorio ocenom da se predstavnici institucija u Prištini hvale onime čega bi trebalo da se stide - ometanjem slobode kretanja.

Saopštio je da bi Ziberaj i Pacoli, kao državljani Srbije, trebalo da znaju da je sloboda kretanja u Srbiji, kao i drugde u Evropi, jedna od ključnih vrednosti, sadržana i u sporazumima na koje su se "njegovi šefovi obavezali".

Zato je zabrana poseta, napisao je Đurić, kršenje svih civilizacijskih normi i važećih sporazuma, poput sporazuma o zvaničnim posetama Srbije i Kosova iz 2011. godine.

Najave s Kosova, dodao je on, "svakako neće sprečiti pomoć i prisustvo Srbije među Srbima i svima drugima na KiM koji se osećaju delom države Srbije", a plan "predsednika Vučića za ekonomsko osnaživanje Srba na KiM nastaviće da se sprovodi punom parom", piše us aopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Beograd traži reagovanje EU na najavu zabrane posete Vučića Kosovu

Izvor: Danas, 03.Sep.2019

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić saopštio je da na izjave prištinskih zvaničnika da neće dozvoliti predsedniku Srbije da poseti Kosovo treba da reaguje Evropska unija. Članak Beograd traži reagovanje EU na najavu zabrane posete Vučića Kosovu se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.