Belorusija će uvesti kontrasankcije rukovodstvu EU

Izvor: Vostok.rs, 23.Nov.2020, 09:29

Belorusija će uvesti kontrasankcije rukovodstvu EU

Belorusija će proširiti spisak sankcija, unevši u njega rukovodstvo EU, izjavio je šef diplomatije republike Vladimir Makej.
Predsednik Aleksandra Lukašenko održao je sastanak 17. novembra u Minsku o spoljnopolitičkim temama na kojem je učestvovao i Makej. „Na sastanku je razgovarano o našim recipročnim merama zbog koraka koji su preduzeli evropski partneri negde pre nedelju dana. Znate da su EU uvele dodatne sankcije protiv 15-tak osoba. Danas, govoreći o situaciji, morali smo da konstatujemo da ćemo i mi proširiti naš spisak personalnih sankcija u koji će biti uključeni predstavnici rukovodstva EU, rukovodstva niza evropskih država“, izjavio je Makej u intervjuu televiziji „Belorusija 1“. EU je uvela 2. oktobra individualne sankcije jednom broju beloruskih činovnika, optuživši ih za navodno falsifikovanje predsedničkih izbora i nasilje nad učesnicima protesta. Pod sankcijama se našlo 40 osoba, uglavnom iz bezbednostnih struktura i predstavnici izbornih organa Belorusije.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.