Belgija traži zabranu neesencijalnih putovanja u celoj EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 14:16

Belgija traži zabranu neesencijalnih putovanja u celoj EU

Premijer Belgije, Aleksander de Kro, kaže da će večeras na sastanku EU lidera predložiti zabranu putovanja koja nisu od suštinske važnost i to na nivou cele EU.

Zatražiću da se nađe evropsko rešenje koje bi podrazumevalo ciljano i privremeno zaustavljanje svih neesencijalnih putovanja, poručio je de Kro.

Aleksander de Kro kaže da je već u kontaktu sa pojednim liderima EU oko podrške >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovoj ideji.

On napominje da se ne radi o potpunom zatvaranju granica i da one moraju ostati otvorene za transport robe i prekograničnih radnika.

U Belgiji se još od božićnjih praznika govori o mogućoj restrikiciji putovanja kako bi se smanjio rizik od trećeg talasa pandemije Kovid -19, a posebno i u svetlu pojave novih sojeva virusa.

Belgijske vlasti konstatuju da su se građani oglušili o preporuke države da se ne putuje tokom praznika i da je preko 160 hiljada Belgijanaca prelazilo granice tokom Božića i Nove Godine.

Najnoviji zahtev belgijskih zvaničnika dolazi pred prolećni raspust u Belgiji i tzv karnevalske praznike na zapadu Evrope.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Najnoviji zahtev - "evropsko rešenje": Zabraniti putovanja koja nisu od suštinske važnosti

Izvor: B92, 21.Jan.2021

Premijer Belgije Aleksander de Kro kaže da će večeras na sastanku lidera EU predložiti zabranu putovanja koja nisu od suštinske važnost i to na nivou cele EU.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.