Basta sa Paresom o španskim investicionim mogućnostima u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2023, 15:01

Basta sa Paresom o španskim investicionim mogućnostima u Srbiji

Za mene kao ministra privrede je od izuzetnog značaja da obezbeđujemo dugoročnu podršku investitorima u sprovođenju njihovih poslovnih namera, imajući u vidu stabilno poslovno okruženje i ogroman tržišni potencijal, izjavio je ministar privrede Rade Basta, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je na sastanku sa generalnim direktorom španske kompanije Factor Energia Emiliom Rusadom Paresom, sa kojim je razgovarao o poslovnim prilikama i investicionim mogućnostima u našoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemlji, naveo da Srbija kao zemlja kandidat za punopravno članstvo u Evropskoj uniji i lider u regionu po privlačenju stranih ulaganja predstavlja izuzetnu investicionu destinaciju.

"Ministarstvo privrede će nastaviti da pruža svu neophodnu podršku kompanijama koje nameravaju da posluju u Srbiji, zaključio je Basta.

Pares je naveo da Factor Energia čija je glavna aktivnost snabdevanje strujom i gasom i promovisanje energetske tranzicije, ima predstavništva u Španiji, Portugaliji, Meksiku, Čileu i Bugarskoj, te da je zainteresovana za uspostavljanje svoje filijale u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.