Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2018, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barnije predlaže produžetak prelaznog perioda posle Bregzita

Glavni pregovarač Evropske unije (EU) za Bregzit Mišel Barnije predložio je da se za godinu dana produži prelazni period posle izlaska Velike Britanije iz Unije kako bi se deblokirali pregovori o postizanju sporazuma Londona i Brisela, izjavili su danas Frans presu diplomatski izvori.

Produžavanje prelaznog perioda omogućilo bi nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pregovora o budućim odnosima dve strane koji imaju za cilj rešavanje pitanja granice sa Irskom, što predstavlja glavni kamen spoticanja u postizanju dogovora, rekli su isti izvori.

Britanska premijerka Tereza Mej večeras će se sastati u Briselu sa evropskim kolegama usred zastoja pregovora o Bregzitu, na samitu na kojem se očekuje da London i Brisel konstatuju nesuglasice u postizanju dogovora o budućim odnosima, ocenila je agencija Frans pres.

Premijerka dolazi u Brisel početkom večeri gde će održati kratki govor s rukovodiocima EU koji će potom bez nje imati radnu večeru.

Bregzit zvanično stupa na snagu 29. marta 2019. godine posle čega treba da sledi prelazni period. Ranije se pominjalo da bi prelazni period trebalo da bude završen 31. decembra 2020. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

EU predlaže produženje prelaznog perioda posle Bregzita

Izvor: N1 televizija, 17.Okt.2018

Glavni pregovarač Evropske unije za Bregzit Mišel Barnije predložio je da se za godinu dana produži prelazni period posle izlaska Velike Britanije iz Unije kako bi se deblokirali pregovori o postizanju sporazuma Londona i Brisela, izjavili su Frans presu diplomatski izvori...Produžavanje prelaznog...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.