Barnije odustao od kandidature za novog šefa Evropske komisije

Izvor: Beta, 28.Sep.2018, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barnije odustao od kandidature za novog šefa Evropske komisije

Francuz Mišel Barnije, glavni EU pregovarač za Bregzit, objavio je danas da odustaje od podnošenja svoje kandidature za budućeg predsednika Evropske komisije u okviru grupaciji Evropske narodne partije (EPP). Barnije je preko Tvitera napisao da je odlučio da ne podnese kandidaturu na kongresu Evropske narodne partije u Helsinkiju, koji se održava 7. i 8. novembra."Moj je zadatak i odgovornost da nastavim pregovore o Bregzitu do kraja", napisao je evropski pregovarač. Mediji redovno pominju Barnijea kao naslednika Luksemburžanina Žan-Klod Junkera.Barnije je 2014. bio u okviru EPP-a kandidat za predsednika Evropske komisije, ali je ta grupacija ipak izabrala Junkera.Za sada je samo Nemac Manfred Veber, vodja EPP-a u Evropskom parlamentu zvanično objavio da će učestvovati u trci za novog predsednika Evropske komisije.Medju njegovim potencijalnim rivalima je bivši finski premijer Aleksandar Stub, koji bi mogao da objavi kandidaturu iduće nedelje. Svaka grupa u Evropskom parlamentu treba da objavi ime svog kandidata za šefa Evropske komisije posle evropskih izbora u maju 2019. godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Barnije odustao od kandidature za novog šefa Evropske komisije

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2018

Francuz Mišel Barnije, glavni EU pregovarač za Brezgit, objavio je danas da odustaje od podnošenja svoje kandidature za budućeg predsednika Evropske komisije u okviru grupaciji Evropske narodne partije (EPP)...Barnije je preko Tvitera napisao da je odlučio da ne podnese kandidaturu na kongresu Evropske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.