Barnije: Zahtevi Džonsona o Bregzitu neprihvatljivi

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2019, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barnije: Zahtevi Džonsona o Bregzitu neprihvatljivi

Zahtevi za izmeni sporazuma o razlazu koji je danas pomenuo novi britanski premijer Boris Džonson su neprihvalljivi i Evropska unija (EU) treba da se pripremi za izlazak Velike Britanije iz članstva bez dogovora, upozorio je danas evropski pregovarač za Bregzit Mišel Barnije.

Džonson je rekao da ukoliko sporazum treba da bude zaključen, iz njega treba ukloniti odredbu o "bekstopu" - "bezbednosnoj mreži" propisa, odnosno "tvrdu granicu" s Irskom, da se posle Bregzita >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ne bi prekinule privredne veze Velike Britanije s njom, a putovanja otežala.

Međutim, Barnije je u dopisu članicama EU naveo da je ;"to očigledno neprihvatljivo".

Barnije je dodao da "agresivna retorika" novog premijera u Londonu koji daje prednost Bregzitu bez dogovora - što "nikada neće biti izbor Unije", znači da EU treba da se pripremi i za takvu mogućnost.

Novi britanski premijer je danas izjavio da bi više voleo da Velika Britanija napusti EU sa sporazumom, ali su odredbe sporazuma o razlazu koji je Tereza Mej zaključila sa Evropskom unijom "neprihvatljive", te ih je i britanski Parlament odbacio.

Džonson bi danas trebalo da razgovara i sa odlazećim predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Barnije: Zahtevi Džonsona o Bregzitu neprihvatljivi

Izvor: Danas, 25.Jul.2019

Zahtevi za izmeni sporazuma o razlazu koji je danas pomenuo novi britanski premijer Boris Džonson su neprihvalljivi i Evropska unija (EU) treba da se pripremi za izlazak Velike Britanije iz članstva bez dogovora, upozorio je danas evropski pregovarač za Bregzit Mišel Barnije. Članak Barnije: Zahtevi...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.