Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Mar.2019, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barnije: EU čeka izbor Londona pre razmatranja odlaganja Bregzita

Velika Britanija treba jasno da se izjasni o tipu veza koje želi da izgradi sa Evropskom unijom posle Bregzita, da bi EU mogla da se izjasni o mogućem odlaganju datuma za izlazak Britanije iz Unije, rekao je danas glavni pregovarač Unije Mišel Barnije.

London treba da nam kaže "šta hoće, šta je njihov izbor" za buduće odnose sa Evropom, posebno na trgovinskom planu, rekao je Barnije u obraćanju u Evropskom parlamentu u Strazburu.

"To pitanje se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << postavlja pre pitanja o odluci o mogućem produžetku" datuma izlaska Britanije iz EU.

Britanski parlament je juče zadao novi težak udarac premijerki Terezi Mej pošto je drugi put ubedljivo odbacio sporazum o Bregzitu koji je ona postigla s Evropskom unijom. Britanski poslanici će se danas izjašnjavati da li da Velika Britanija napusti EU 29. marta bez sporazuma.

Ako parlament odbaci i izlazak iz EU bez sporazuma, na glasanju u četvrtak odlučivaće se o tome li da se od EU traži odlaganje Bregzita za najviše tri meseca.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   London

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.