BRITANCI U PANICI: Džonson odlučio da izoluje zemlju, uvodi se obavezan karantin za putnike iz ovih država EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2020, 21:37

BRITANCI U PANICI: Džonson odlučio da izoluje zemlju, uvodi se obavezan karantin za putnike iz ovih država EU

Britanija je poslednjih nedelja uvela 14-dnevni karantinski period za putnike iz zemalja poput Španije i Belgije

Britanski premijer Boris Džonson rekao je da je njegova vlada spremna da bude beskompromisna čak i sa svojim najbližim partnerima u vezi sa karantinskim pravilima uvedenih zbog kovid-19, pošto je upitan da li će Francuska biti uklonjena sa vladinog spiska zemalja u koje je bezbedno putovati.

, reagujući na rastuće infekcije i strahove od drugog talasa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << virusa, iako ih je prvobitno proglasila bezbednim za putovanje.

- Moramo biti potpuno beskompromisni u vezi s tim, čak i sa našim najbližim i najdražim prijateljima i partnerima širom sveta - rekao je Džnson novinarima prilikom posete Severnoj Irskoj.

On je dodao da će "kasnije pogledati" podatke iz Francuske i drugih zemalja.

Francusko ministarstvo zdravstva prijavilo je u sredu 2.524 novih slučajeva, najviše otkad je olakšala mere. To je podstaklo nagađanja da bi to mogla biti sledeća evropska zemlja dodata na britansku listu zemlja u koje se ne savetuje putovanje, čime bi bio pogođen veliki broj britanskih turista koji putuju tamo na odmor.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Velika Britanija traži karantin za putnike iz još sedam zemalja

Izvor: Danas, 14.Avg.2020, 09:04

Velika Britanija je uvela obavezan karantin od 14 dana za sve koji dolaze iz Francuske, Holandije, Monaka, sa Malte, ostrva Terks i Kejkos i Arube.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.