BOLJE BI MU BILO DA PROMENI RETORIKU EU oplela po Erdoganu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 22:08

"BOLJE BI MU BILO DA PROMENI RETORIKU" EU oplela po Erdoganu

Francuska je u subotu saopštila da će povući ambasadora iz Ankare na konsultacije

Tenzije između Evropske unije i Turske su porasle otkako je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upro prstom u mentalno stanje predsednika Francuske Emanuela Makrona, a čelnici EU su osudili njegovu retoriku.

Evropska komisija je danas saopštila da je za turskog predsednika "bolje da promeni pristup >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i retoriku ukoliko ne želi da udalji EU koja pokušava da obnovi dijalog sa Turskom", a i nekoliko zvaničnika EU su oštro komentarisali Erdoganove komentare.

Erdogan je u subotu rekao da bi Makronovu glavu trebalo pregledati, kao odgovor na Makronovu izjavu o islamskom separatizmu u Francuskoj.

Predsednik Turske je takođe digao glas protiv Francuske "koja dozvoljava da se prorok Muhamed izvrgava ruglu preko karikatura".

.

Turska je takođe pozvala na bojkot francuskih proizvoda, što su učinile još neke muslimanske zemlje.

Erdogan, koji je rekao da je predsednik Francuske "izgubio kompas", nastavio je u "istom, uvredljivom tonu" danas kada je pozvao muslimanske države da pomognu muslimanima u Francuskoj.

On je optužio evropske lidere da sprovode anti-islamsku politiku.

- Vi ste fašisti u pravom značenju te reči. Bukvalno ste veza u nacističkom lancu - Erdoganova je poruka evropskim liderima.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.