BELORUSIJA SPREMA OSVETU: Sankcije EU, Kanade i SAD neće proći nekažnjeno

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2021, 17:38

BELORUSIJA SPREMA OSVETU: Sankcije EU, Kanade i SAD neće proći nekažnjeno

Zemlja ima dovoljno resursa i rezervi da može da živi u uslovima sankcija

Sankcije Zapada protiv Belorusije neće ostati bez odgovora, rekao je premijer Roman Golovčenko i dodao da vlast bira najadekvatnije uzvratne mere.

- Upozorili smo da sankcije neće ostati bez odgovora. Sada odgovarajuće službe proučavaju tekst sankcija. Biramo najadekvatnije mere za reagovanje iz opsega koji imamo i na šta smo ukazali partnerima. Mislim da nije daleko vreme kada ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << doneti odluke - rekao je Golovčenko.

On je naglasio da zemlja ima dovoljno resursa i rezervi da može da živi u uslovima sankcija. Situacija ne izaziva paniku, rekao je premijer. Podsetimo, Evropska unija je uvela četvrti paket sankcija protiv Belorusije, proširivši sankcioni spisak na još 78 fizičkih lica i osam organizacija.

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj nije isključio ni uvođenje petog paketa sankcija.

Pored toga, Kanada je uvela sankcije protiv 17 fizičkih lica i pet kompanija, Velika Britanija protiv dve kompanije i 11 fizičkih lica, a američko Ministarstvo finansija je na sankcioni spisak ubacila još 16 fizičkih lica i pet organizacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.