B92: UEFA potvrdila da je istraga u toku

Izvor: B92, 17.Mar.2016, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92: UEFA potvrdila da je istraga u toku

Evropska fudbalska unija (UEFA) odgovorila je na upit redakcije B92 u vezi sa navodnom istragom nameštanja meča između subotičkog Spartaka i OFK Beograda.

Kako je navedeno u kratkom odgovoru, meč i spomenuta istraga su u nadležnosti Fudbalskog saveza Srbije, a UEFA "blisko sarađuje sa FSS i podržava njihove napore u borbi protiv nameštanja mečeva".

"Poštovani, UEFA ne komentariše istrage koje su u toku. Navedeni susret je pod jurisdikcijom Fudbalskog saveza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije, a mi smo u stalnom kontaktu i pružamo im podršku u njihovim naporima u borbi protiv nameštanja mečeva", navodi se u odgovoru iz Niona na upit B92.

Ranije tokom dana, Evropska kuća fudbala obavestila je FS Srbije da postoji osnovana sumnja da je utakmica 26. kola Superlige između 'Golubova' i 'Romantičara' nameštena.

"Od UEFA smo dobili prijavu sumnje da je meč između Spartaka i OFK Beograda namešten. U skladu sa našim propisima i uz pomoć nadležnih državnih organa, preduzećemo sve mere i pokrenuti istragu u cilju sakupljanja dokaza, a sve u nameri zaštite integriteta i regularnosti takmičenja", rekao je Komesar za integritet takmičenja Fudbalskog saveza Milivoje Mirkov.

Utakmica u Subotici minulog vikenda završena je pobedom Subotičana – 2:1 (1:1).

I prvi meč ovih rivala, jesenas u Beogradu, bio je pod sumnjom, s obzirom na to da je tadašnji trener 'Golubova' izveo 'rezervni sastav', uz objašnjenje da je čuvao najbolje igrače za sledeći meč sa Crvenom zvezdom.

OFK Beograd je slavio 2:0, a FSS je pokrenuo istragu i kaznio Spartak oduzimanjem četiri boda, s tim da je kasnije kazna preinačena u minus dva boda.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Subotica

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predsednik Spartaka: Namešteno? Nebuloza

Izvor: B92, 18.Mar.2016, 10:30

Predsednik subotičkog Spartaka Dragan Simović bio je zatečen optužbama iz Evropske fudbalske unije da je meč 'Golubova' i OFK Beograda namešten. "Mogu samo da se smejem toj priči, zaista nemam komentar na takve nebuloze. Neko se očigledno okomio na Spartak, ne znam kako je ta utakmica mogla...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.