Asad: EU treba da strahuje od džihadista koje podržava, a ne od izbeglica

Izvor: RTS, 09.Nov.2019, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: EU treba da strahuje od džihadista koje podržava, a ne od izbeglica

Strah evropskih naroda da će im Turska poslati izbeglice je licemeran, kaže u intervjuu za RT sirijski predsednik Bašar el Asad.
Asad je optužio EU da sponzoriše terorizam u Siriji.

Prema njegovim rečima, najveća briga Evropske unije trebalo bi da budu "stotine hiljada džihadista sa kojima je u savezu", a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne izbeglice iz Sirije koje turski predsednik Redžep Tajip Edogan preti da će pustiti.
Asad je naveo da bi među onima koji su pobegli iz ratom rastrzane Sirije moglo biti ekstremista, ali da većina izbeglica ne predstavljaju pretnju.
"Kako se na plašite najmanje desetina hiljada džihadista, a možda i stotina hiljada koje će se vratiti u vaše zemlje", upitao je Asad.
Odnos EU i Turske, Asad je ocenio kao ljubav – mržnja. "Iako Evropljani mrze lidera Turske, ne mogu ništa drugo nego da ga slušaju", naglašava sirijski predsednik.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ASAD OSUO PALJBU PO EVROPI: Licemeran je strah od izbeglica, EU treba da se plaši džihadista koje podržava!

Izvor: Kurir, 09.Nov.2019

Sirijski predsednik Bašar al Asad rekao je da je strah evropskih naroda da će im Turska poslati izbeglice licemeran, i optužio EU da nastavlja da sponzoriše terorizam u Siriji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.