Ana Brnabić na Strateškom forumu na Bledu

Izvor: N1 televizija, 02.Sep.2017, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Brnabić na "Strateškom forumu" na Bledu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće u nedelju i ponedeljak, 3. i 4. septembra, na bledskom "Strateškom forumu", koji će okupiti visoke zvanice Evropske unije, država regiona i međunarodnih organizacija, saopšteno je iz Vlade.

Predsednik i premijer Slovenije Borut Pahor i Miro Cerar biće domaćini skupa na kojem će biti reči o promenama u svetu i izazovima koje one nose, položaju EU u izmenjenom međunarodnim okolnostima, digitalnoj diplomatiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ljudskim pravima.

Predsednica Vlade Srbije razgovaraće u nedelju s potpredsednikom Vlade Slovenije i ministrom javne uprave Borisom Koprivnikarom o planovima i aktivnostima Slovenije u oblasti digitalizacije, kao i iskustvima Slovenije u uvođenju elektronske uprave i najboljim praksama koje bi Srbija mogla da primeni.

U ponedeljak, 4. septembra, premijerka Brnabić govoriće na centralnom događaju, "Panelu lidera", a glavna tema tog skupa biće kako u svetlu globalizacije, digitalizacije i velikih političkih, ekonomskih i socijalnih promena sačuvati vrednosti na kojima počiva moderan svet.

U planu je i susret sa slovenačkim kolegom Mirom Cerarom, s kojim će premijerka razgovarati o saradnji dve države, jačanju ekonomskih veza u regionu i održavanju političke stabilnosti na zapadnom Balkanu.

Predsednica Vlade Srbije imaće i odvojene bilateralne sastanke sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Brajanom Hojtom Jijem, visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu Valentinom Inckom, ministarkom evropskih poslova Francuske Natali Luezo i poslanicom Evropskog parlamenta Tanjom Fajon.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.