Albanski premijer Rama: EU umesto vizije vodi inercija događaja

Izvor: Beta, 06.Jul.2022, 18:45

Albanski premijer Rama: EU umesto vizije vodi inercija događaja

Premijer Albanije Edi Rama ocenio je danas da to što BiH još nije dobila status kandidata za članstvo u EU pokazuje da "EU umesto vizije vodi inercija događaja".Rama je u intervjuu za "Novi magazin" rekao da u potpunosti podržava odluku EU o dodeljivanju statusa kandidata Ukrajini i Moldaviji, i da ne razume zašto takva odluka nije doneta u slučaju BiH."Nadamo se da neće biti potreban još jedan rat da bi Bosna i Hercegovina dobila status kandidata", naveo je Rama.On je dodao da bi voleo da EU sledi viziju svojih osnivača ka "punoj implementaciji" evropskog projekta, koji uključuje i "punu integraciju Zapadnog Balkana".Rama je ocenio da je najozbiljniji problem Srbije na duži period to što nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu, i smatra da će ona radi svoje budućnosti morati da to uradi."U jednom trenutku Srbija će morati da prizna Kosovo i da se oslobodi tereta koji ne bi trebalo predugo da podriva svetlu budućnost vaše zemlje. Razumem poteškoće u rešavanju tako gorućeg pitanja, ali Kosovo je zauvek nestalo", rekao je Rama.On je ocenio da u dijalogu Beograda i Prištine na obe strane ima "mnogo nevoljnosti" i da je pomirenje nemoguće bez "bolnog i strpljivog procesa dijaloga".Rama je ocenio da odbijanje ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanski premijer Rama: EU umesto vizije vodi inercija događaja  

Izvor: Danas, 06.Jul.2022

Premijer Albanije Edi Rama ocenio je danas da to što Bosna i hercegovina još nije dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji pokazuje da "EU umesto vizije vodi inercija događaja".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.