Aktuelni konkursi Fonda za inovacionu delatnost predstavljeni u Privrednoj komori Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2021, 18:05

Aktuelni konkursi Fonda za inovacionu delatnost predstavljeni u Privrednoj komori Vojvodine

Zahvaljujući partnerstvu Srbije i Evropske unije, kao i usmerenosti vlade ka jačanju ekonomije zasnovane na znanju i novim tehnologijama, Fond za inovacionu delatnost će u narednom periodu opredeliti 20 miliona evra za razvoj inovativnih tehnologija, proizvoda i usluga. Aktuelni konkursi Fonda predstavljeni su u Privrednoj komori Vojvodine.

Novosadska kompanija Tajfun hil bavi se proizvodnjom test opreme za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << softvere i uređaje u energetici i danas sarađuje sa brojnim kompanijama širom sveta. Pre osam godina, kada su tek počinjali rad, prvi put su konkurisali kod Fonda za inovacionu delatnost, i to im je tada pomoglo da ozbiljnije razviju svoje proizvode zasnovane na nauci i novim tehnologijama.

Inovativna preduzeća trenutno imaju mogućnost da se prijave za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovacija kroz Program ranog razvoja, Program sufinansiranja inovacija i Program saradnje nauke privrede. Prvi javni poziv, vredan 9 miliona evra, otvoren je do 15. septembra

Sve neophodne informacije o uslovima i načinu konkurisanja na aktuelne Javne pozive zainteresovani učesnici mogu pronaći na internet stranci Fonda za inovacionu delatnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.