Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abas dobio PODRŠKU EVROPSKE UNIJE da Istočni Jerusalim bude prestonica PALESTINE

Šef EU za spoljnu politiku Federika Mogerini uverila je palestinskog predsednika Mahmuda Abasa na sastanku u Briselu da EU podržava njegovu ambiciju da Istočni Jerusalim bude prestonica palestinske države.

Abas je apelovao na zemlje EU da odmah priznaju palestinsku državu, ističući da to neće poremetiti pregovore sa Izraelom za postizanje mira u regionu.

Mogerinijeva je pozvala sve u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << procesu u vezi sa Jerusalimom da "govore i deluju mudro sa osećajem odgovornosti".

Abas nije pominjao odluku američkog predsednika Donalda Trampa o priznavanju Jerusalima za glavni grad Izraela niti je pominjao komentare o tom pitanju američkog potpredsednika Majka Pensa danas u Jerusalimu.

Pens je rekao da će Ambasada SAD u Izraelu biti premeštena u Jerusalim do kraja 2019. godine i ponovio da je Jerusalim glavni grad Izraela.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Erjavec: Slovenija će priznati Palestinu, bez obzira na druge

Izvor: RTS, 22.Jan.2018

Slovenački šef diplomatije Karl Erjavec najavio je da će Ljubljana samostalno ići ka priznavanju palestinske države. Očekuje da će parlament Slovenije o priznavanju Palestine raspravljati na plenarnom zasedanju u martu ili aprilu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.