AKTUELNO: Od testiranih 8.432 pozitivno 95, preminule dve osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2020, 07:15

AKTUELNO: Od testiranih 8.432 pozitivno 95, preminule dve osobe

U Srbiji je za poslednja 24 sata testirano 8.432 osoba, od čega je pozitivno 95, a preminule su još dve osobe od posledica infekcije korona virusom, navedeno je danas na zvaničnom sajtu Kovid-19. Hospitalizovano je 545 obolelih, na respiratorima se nalazi 41 pacijent, a iz bolnica je u poslednja 24 časa otpušteno 85. Do sada je ukupno testirano 955.730 građana, od početka pandemije zaraženo je 31.676, a preminulo je 718 obolelih.

15.20 - Kraljevo: U "Studenici" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << četvoro obolelih

U Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu hospitalizovano je četvoro obolelih od kovida-19, saopšteno je danas iz te zdravstvene ustanove.

U poslednja 24 sata nije bilo novih prijema ni otpusta pacijenata zaraženih korona virusom.

14.58 - Ustanove socijalne zaštite: Zaražena 103 korisnika i 47 zaposlenih

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa Kovid-19 kod 103 korisnika i 47 zaposlenih, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 945, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 378, navodi se u saopštenju.

13.10 - Lončar medicinarima kovid bolnica: Hvala, vi ste naši heroji

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se danas sa zdravstvenim radnicima crvenih zona kovid bolnica sa teritorije Beograda kojima je ukazao neizmernu zahvalnost na svemu što čine u cilju borbe protiv virusa korona, ističući su to naši heroji koji su više vremena proveli u bolnicama, pod skafanderima, nego kući sa svojim porodicama.

Lončar se sastao za medicinarima Kliničko-bolničkog centra "Bežanijska kosa", Opšte bolnice Mladenovac, Instituta za ortopediju "Banjica", Vojnomedicinskog centra "Karaburma" i Klinike za anesteziologiju.

Precizirao je da je u Srbiji trenutno zaraženo 106 zdravstvenih radnika, od kojih je pet na bolničkom lečenju.

12.14 - Ivanuša: U Srbiji se smiruje epidemiološka situacija

U Srbiji se smiruje epidemiološka situacija, ocenio je danas direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša, koji kaže da je u našoj zemlji tokom borbe protiv koronavirusa mnogo toga urađeno dobro.

"U Srbiji je sada relativno mirno razdoblje, smiruje se situacija, ali još uvek ostaje ozbiljno, naravno", naglasio je Ivanuša.

Podsetio je na preventivne mere – fizička distanca, korišćenje maski, higijena ruku i respiratorna higijena, a istakao je da je potrebno i da se oboleli pronađu, izoluju i leče, kao i da se kontakti stave u karantin.

11.08 - Gužve za testiranje na koronavirus, najviše zbog putovanja

Zainteresovanost za testiranje na kovid-19 na lični zahtev, uprkos početku školske godine, nije značajno smanjen, a u laboratorijama u Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju i Gradskom zavodu za javno zdravlje svakodnevno se obrađuje oko 450 uzoraka, najviše onih građana koji su se uputili na putovanja.

Ekipa Tanjuga zatekla je jutros dugačak red ispred Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, a prema rečima doktorke Katarine Šerović, takva slika je poslednjih nedelja uobičajena.

11.05 - Bez novih slučajeva virusa korona u Boru

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje "Timok" Zaječar, na teritoriji Bora oporavile su se dve osobe, a nije zabeležen nijedan novi slučaj virusa korona, te je na dan 2. septembra ukupno zaraženo 12 osoba.

Kako je objavljeno na sajtu grada, svi pacijenti su sa blagom kliničkom slikom i nalaze se na adekvatnoj terapiji.

9.31 - Kon: Epidemiološka situacija još nesigurna, virus prisutan

Epidemiolog Predrag Kon kaže da je epidemiološka situacija u Srbiji još nesigurna, jer je virus prisutan i velika je osetljivost populacije.

Ambasadori zemalja članica EU odlučili su da ne menjaju postojeću listu od 11 zemalja kojima je dozvoljen ulazak u EU, potvrđeno je Tanjugu u Briselu. Srbija se 1. jula našla na listi trećih zemalja za koje je data preporuka za slobodno putovanje preko granica EU, ali je zbog pogoršanja epidemijske situacije skinuta već srednom jula.

U Požegi je ukinuta vanredna situacija, a u Kragujevcu je već neko vreme broj novozaraženih ispod deset.

U Kraljevu u sredu nije bilo novozaraženih.

Posle duže pauze pozorišta počinju da rade, a u ponedeljak je održan sastanak predstavnika svih beogradskih pozorišta na kojem je napravljen konačni repertoar za septembar.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.