Drama u Pioniru: Braun uz zvuk sirene srušio Valensiju!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2019, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Pioniru: Braun uz zvuk sirene srušio Valensiju!

Košarkaši Crvene zvezde mts zabeležili su novu pobedu u Evroligi! U dvoranu ’’Aleksandar Nikolić’’ došla je Valensija i to u sjajnoj formi što su pokazali i na ovoj utakmici. Velika borba, obilje preokreta, čvrste odbrane na obe strane i herojska završnica. Utakmica je rodila novog heroja, Lorenza Brauna koji je pogodio uz zvuk sirene i doneo vrednu pobedu – 76:73.

U tom momentu dvorana ’’Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nikolić’’ je praktično eksplodirala. To je bila nagrada i za svih 6.087 navijača u dvorani koji su bili veoma bitan faktor ove pobede pružavši bezrezervnu podršku.

Braun je bio i najefikasniji akter utakmice sa 19 poena i šest asistencija, a briljirao je i kapiten Branko Lazić koji je meč završio sa 14 koševa.

Košarkaši Crvene zvezde mts ušli su sa velikom energijom u meč. Granitna odbrana ostavila je Valensiju na svega četiri poena za pet minuta igre pa je prednost zahvaljujući već pomenutoj defanzivi i sjajnoj roli Branka Lazića iznosila sedam poena – 11:4.

Usledio je prekid iz tehničkih razloga, odnosno kvara na semaforima i konzoli na zapisničkoj tabli koje obezbeđuje dvorana ’’Aleksandar Nikolić’’. Prekid nikako nije odgovarao crveno-belima koji su izgubili energiju sa početka i to je Valensija iskoristila tako što je nakon dve uzastopne trojke smanjila zaostatak na pola koša, a zatim i izjednačila sa linije penala. Seriju rivala prekinuo je Čarls Dženkins – 17:15.

Ipak, do kraja prve deonice Valensija je prešla u vođstvo – 17:19.

U drugoj deonici igralo se koš za koš, sa dobrim odbranama na obe strane parketa. Duga pauza ostavila je traga na ritam utakmice i na energiju u dvorani. Crveno-beli su tragali za ritmom, pravili su greške i dozvolili Valensiji da dva minuta uoči kraja deonice ima četiri poena prednosti. Tada je usledila važna trojka Ognjena Dobrića – 33:34. Do kraja deonice je Valensija ponovo stekla četiri poena prednosti – 37:41.

Početak treće deonice doneo je veliku energiju u redovima crveno-belih, ali i na tribinama, nalik onome na početku. Dobra odbrana, ali i poeni Boriše Simanića, Džejmsa Gista vratili su crveno-bele u egal 41:41. Lorenzo Braun je uzeo ključ ritma u svoje ruke, ubrzao je igru i to je prijalo Zvezdi. Trojka Branka Lazića, poeni Lorenza Brauna u tranziciji, asistencija za Gista i sve to praćeno neverovatnom odbranom Čarlsa Dženkinsa koji se i nagradio pogotkom uz faul. Crvena zvezda se zahuktala i došla do dvocifrenog vođstva na nešto više od 13 minuta pre kraja – 58:47.

U poslednji kvartal crveno-beli su ušli sa devet poena prednosti – 60:51, ali dva loša napada doneli su Valensiji ukradene lopte i prilike za kontru koje su rezultovale serijom 8:0. Valensija je prišla na samo dva poena zaostatka – 60:59. Tada je važnu trojku pogodio Bili Beron – 63:59. Međutim, Dubljević je vratio istom merom, a potom pogodio još jednu – 63:65.

Velika borba je viđena u nastavku. Čvrsta odbrana je čuvala Zvezdu u egalu, ali je konstantno malo nedostajalo da izabranici Dragana Šakote preuzmu vođstvo. Međutim, velikom borbom došli su u situaciju da šutiraju za pobedu. Odgovornost je preuzeo Lorenzo Braun i doneo svojoj ekipi pobedu.

Zvezda u narednom kolu gostuje Olimpiji iz Milana.

Šakota: Treba nam konstanta da bismo izgradili pobednički karakter

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota, izjavio je da sada ekipa želi da bude konstantna i kreira pobednički karakter.

’’Naravno da je važna i lepa pobeda. Bila je lepa utakmica za gledanje. za menej e posebno važno što smo tokom meča ispravljali određene stvari, na kraju smo došli u situaciju da pobedimo jednim šutem i to se dogodilo. Sad je važno da budemo konstantni koliko je to moguće, kako bismo kreirali pobednički karakter”, istakao je Šakota, a usledila su novinarska pitanja.

Da li je sve moglo da bude drugačije posle 11 razlike?

“Ne gledam to tako. Da li je to uobičajeno da se prekine utakmica pola sata, 45 minuta. Na osnovu čega ili kog iskustva da im dam savet u tom trenutku? Počelo je tako, krenula je utakmica, ali to se dešava stalno. Nisam video ništa neprirodno, oni su mnogo dobar tim. Njihovi igrači sa klupe su bolji od startera, napravili su uzastopne pobed i normalno je da su stigli razliku. razlike. Očekivali smo da meč ima ‘gore-dole’ momente. Bitno je reagovati kada padne rezultat, imali smo skraćenu rotaciju, neke igrače koji su imali veću minutažu…”, istakao je trener crveno-belih, a potom prokomentarisao poslednji napad:

’’Iskoristili smo zadnji napad. Uz dužno poštovanje prema svima, vidim uvek neku opasnost prema ekipama. Koliko se opustiš sve ekipe mogu da ti naprave problem. Ozbiljno smo shvatili prvu utakmicu koju sam vodio i zato je bio takav rezultat. Ovde ne treba puno pričati kad se igra Evroliga, znaš da moraš da igraš maksimalno’’, istakao je Šakota.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.