Slovenci na Špance i Crnogorce bez Dončića

Izvor: Mondo, 25.Jun.2018, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenci na Špance i Crnogorce bez Dončića

Aktuelni evropski prvaci ne računaju na najboljeg igrača Evrolige u predstojećim mečevima kvalifikacija za Mundobasket 2019

Foto: MN Press

Luka Dončić odigrao je sezonu iz snova u kojoj je posle trofeja na Eurobasketu osvojio sa Real Madridom titulu u Evroligi, a potom i postao šampion Španije.

Pre nekoliko dana na NBA draftu je izabran kao treći pik prvog kruga od strane Atlante, ali je odmah prosleđen Dalasu.

Dončić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << međutim, neće pomoći nacionalnom timu u trećem "prozoru" kvalifikacija za Mundobasket, na predstojećim mečevima protiv Španije i Crne Gore.

"Nažalost, nećemo ni u trećem prozoru moći da računamo na Dončića. Košarkaški savez Slovenije i stručni stab učinili su sve kako bi Luka zaigrao. On je imao i veliku želju, ali moramo ispoštovati i planove Dalas Maveriksa", objasnio je selektor Slovenije Rado Trifunović.

On će za predstojeće mečeve pozvao sledeće igrače: Edo Murić, Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Gregor Hrovat, Miha Lapornik, Blaž Mahkovič, Blaž Mesiček, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško, Gasper Vidmar i Saša Zagorac.

Slovenci u četvrtak, 28. juna, igraju u Ljubljani protiv Španije, a onda im 1. jula gostuje Crna Gora.

Evropski prvaci trenutno su drugi u kvalifikacionoj grupi a sa polovičnim učinkom od dve pobede i dva poraza, iza vodeće Španije (4-0), dok Crna Gora i Belorusija imaju skor 1-3.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.