Savović: Prešao sam iz jedne institucije u drugu

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Sep.2013, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savović: Prešao sam iz jedne institucije u drugu

Boris Savović nije dugo čekao na novi angažman. Samo 24 sata posle sporazumnog prekida saradnje sa Crvenom zvezdom, sjajni krilni košarkaš potpisao je ugovor sa minhenskim Bajernom, koji će se ove sezone takmičiti u Evroligi.
Idem iz jedne sportske institucije u drugu. Crvena zvezda i Bajern su imena dobro poznata u sportskom svetu i velika je čast i privilegija što dobijam priliku da u svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << karijeri budem deo tih velikana – kaže Savović.
On će u Minhenu sarađivati sa Svetislavom Pešićem, prema kome gaji veliki respekt u svakom smislu.
O kvalitetima šefa stručnog štaba Svetislava Pešića ne treba trošiti reči. Jedan od najvećih trenera koji je ikada radio u košarci. Rezultati koje je postizao i u klupskoj i u reprezentativnoj košarci dovoljno govore o njegovim vrednostima. Neizmerna mi je čast, što je pokazao interesovanje za mene i što ću imati priliku da sarađujem sa njim i napredujem u svakom smislu – ističe Savović.
Bajern je veliko ime u svetu fudbala, a tek odnedavno je počela izgradnja dobre priče i u košarci. Specijalna pozivnica Evrolige potvrđuje da su Bavarci na pravom putu.
Ponovo ću imati priliku da nastupam u Evroligi. To je velika čast, jer tu je košarkaška elita Starog kontinenta. O Bundesligi sam čuo sve najbolje. Liga i klubovi sa vrhunskom organizacijom, uslovima za treninge i velikim interesovanjem publike. Nemci su kvalitet pokazali prošle sezone kada su oba predstavnika prošla u Top 16 fazu Evrolige, verujem da taj rezultat može da se ponovi i ove sezone – zaključuje Savović.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Savović: Iz jedne u drugu sportsku instituciju!

Izvor: Dzungla.org, 27.Sep.2013

Crvena zvezda i Bajern su imena dobro poznata u sportskom svetu i velika je čast i privilegija što dobijam priliku da u svojoj karijeri budem deo tih velikana – kaže Savović OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.