SRBI OPET CILjAJU KRUNU: Počinje Evroliga, prvi put od 2001. godine bez naših klubova

Izvor: Večernje novosti, 11.Okt.2018, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBI OPET CILjAJU KRUNU: Počinje Evroliga, prvi put od 2001. godine bez naših klubova

Fenerbahče, na čelu sa najtrofejnijim trenerom Starog kontinenta, Željkom Obradovićem u čijem timu su Nikola Kalinić i Marko Gudurić, pokušaće da povrati evropski presto, izgubljen u finalu u Beogradu od Reala EVROLIGA večeras otvara 19. poglavlje, prvo bez srpskih ekipa od 2001. Ipak izostanak beogradskih velikana, Partizana i Crvene zvezde ne znači da Srba neće biti u košarkaškoj eliti. Fenerbahče, na čelu sa najtrofejnijim trenerom Starog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kontinenta, Željkom Obradovićem u čijem timu su Nikola Kalinić i Marko Gudurić, pokušaće da povrati evropski presto, izgubljen u finalu u Beogradu od Reala. U njihovom komšiluku je Vasilije Micić (Anadolu Efes). Nikola Milutinov i Olimpijakos, s novim trenerom Dejvidom Blatom, nemaju ništa manje ambicije nego Fener, večiti favorit CSKA... Nemanja Nedović se pridružio Vladimiru Micovu, ne bi li milanska Olimpija, konačno bar prišla završnom turniru, koga priželjkuje i Himki Stefana Markovića. Barselona je prvu evropsku krunu osvojila s trenerom Svetislavom Pešićem koga je zadržala u želji da se ponovi 2003. Aleksandar Džikić je vratio Budućnost u Evroligu i sada će pokušati da osvetla obraz crnogorske i jadranske košarke. Trio Stefan Jović, Vladimir Lučić i Nemanja Dangubić, nažalost bez povređenog Milana Mačvana, želi da na terenu opravda odluku Evrolige da Bajernu izda dvogodišnju pozivnicu od sezone 2019-2020. Već je ustaljen format takmičenja. Biće odigrano 30 kola, posle kojih će se osam naboljih ekipa plasirati u četvrtfinale plej-ofa (na tri dobijene), a zatim, u maju, na fajnal-foru u Vitoriji, slede završne borbe za pehar.PRVO KOLO PAROVI 1. kola, danas: CSKA - Barselona (19.00), PAO - A. Efes (20.30), Real - Darušafaka (21.00). Sutra: Budućnost - Armani (18.45), Himki - Olimpijakos (19.00), Žalgiris - Baskonija (19.00), Fenerbahče - Gran Kanarija (19.45).
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Počinje Evroliga: Real brani krunu, "Žoc" juri "La decimu"

Izvor: Vesti-online.com, 11.Okt.2018

Nova sezona Evrolige kreće danas, Srbija prvi put od 2001. godine neće imati svog predstavnika, branilac titule je ovog leta ostao bez Luke Dončića, dok su glavni favoriti Fenerbahče i CSKA Moskva...Sezona se otvara u Moskvi gde CSKA dočekuje renoviranu Barselonu na čelu sa Svetislavom Pešićem...Srbija,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.