Polufinale i trofej u kupu za četiri meseca - Hoće li Pešić ostati u Barsi?!

Izvor: Sportske.net, 11.Jun.2018, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polufinale i trofej u kupu za četiri meseca - Hoće li Pešić ostati u Barsi?!

Srpski stručnjak je podigao ekipu za samo par meseci, ali da li je to dovoljno za nastavak saradnje.

Barselona je sezonu počela sa velikim ambicijama, nakon jako loše prethodne, na mesto šefa struke postavljen je Sito Alonso, koji je beležio dobre rezultate sa Baskonijom.

Ipak, mladi španski stručnjak se nije snašao za kormilom katalonskog kluba, sredinom sezone je dobio otkaz, sudbina ga je nedavno dovela u Zagreb, a na njegovo mesto postavljen je trofejni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << srpski stručnjak Svetislav Pešić.

Popularni "Kari" je odmah podigao ekipu, vezao je nekoliko pobeda, a onda i osvojio trofej u Kupu kralja.

U Evroligi nije uspeo da iščupa plasman među osam najboljih, a regularni deo sezone je u Španiji završio na trećem mestu.

To mu je za rivala u čevrtfinalu dalo nezgodnu MoraBank Andoru, izgubili su Katalonci prvi meč, ali su vezali dva trijumfa i izborili megdan sa Baskonijom u polufinalu.

U prvom meču u Vitoriji je četa Pedra Martineza ubedljivo slavila, poveli su i sa 2:0, mada je Barsa u drugoj utakmici ispustila pobedu, a onda je u Kataloniji četa srpskog trenera uspela da smanji na 2:1.

Večeras su nakon velike borbe izborili produžetak, a kada se činilo da će izboriti i majstoricu, usledila je serija Baska, koji su tako prelomili meč u svoju korist i sa Realom će igrati za trofej.

Velika drama u Kataloniji, Pešićeva Barsa bez finala! https://t.co/ctyZFBJ58X

— Sportske.net (@sportske) 10. јун 2018.

Sezona se ne može smatrati uspešnom u Kataloniji, svetla tačka je svakako Kup kralja, ali za slabe rezultate najveću krivicu snosi Sito Alonso, koji je ostavio ekipu u velikom problemu.

Pešić je uspeo da popravi situaciju, osvojio je i trofej, a na kraju je i kupio upravu katalonskog giganta.

Naime, Barsa je već pre nekoliko dana ponudila Svetislavu Pešiću nastavak saradnje, prenose španski mediji, ostaje da se vidi u narednim danima da li će je iskusni srpski stručnjak prihvatiti.

Već su isplanirana i dva pojačanja za narednu sezonu, to bi trebalo da budu Kevin Pengos i Bred Vonamejker, što je, čini se, pokazatelj da je Pešić rešio da ostane.

Sve će biti poznato u narednih nekoliko dana, kako Barsa već od sutra može da se posveti planiranju naredne sezone.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.