Pobede Efesa, Darušafake i CSKA

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede Efesa, Darušafake i CSKA

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su u Kazanju nakon produžetaka ekipu Uniksa sa 99:92, dok je Darušafaka kod kuće savladala Panatinaikos rezultatom 77:72. Obe ekipe su zabeležile bitne pobede u borbi za narednu fazu takmičenja. U poslednjem meču kola CSKA iz Moskve je ubedljivo savladao Barselonu - 85:61.

Uniks i Efes odigrali su jednu od zanimljivijih utakmica ove sezone u Evroligi pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se pitanje pobednika nije rešilo u regularnom toku, već u produžetku.
Najefikasniji u pobedi Efesa bio je Derik Braun sa 24, a imao je podršku Grendžera i Danstona, koji su postigli 17 i 16 poena.
Kod domaćina najraspoloženiji je bio Lengford, koji je postigao 24 poena, od čega dva za produžetak.
Kolom i Vilijams su dodali po 16 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobedu Uniksa.
Efes je zabeležio 13. pobedu i nalazi se na sedmom mestu na tabeli, dok je Uniks pretposlednji sa sedam pobeda iz 24 utakmice.

Darušafaka je kod kuće bila bolja od Panatinaikosa rezultatom 77:72.
Najefikasniji u domaćem timu bili su Vonamejker sa 24 i Anderson sa 16 postignutih poena.
Kod Panatinaikosa najraspoloženiji bio je Singlton sa 23 postignuta poena.
Darušafaka je zabeležila svoju 12. pobedu i nalazi se na devetom mestu na tabeli.
Panatinaikos je peti sa skorom od 14 pobeda i deset poraza.

CSKA je u poslednjem meču kola slavio u Barseloni sa ubedljivih 85:61. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je De Kolo sa 21 poenom. Njega su pratili Kurbanov sa 12 i Higins sa 11. Miloš Teodosić je postigao 9 poena.
U ekipi Barselone Vezenkov je zabeležio 14 poena, a dvocifreni skor imao je još i Rajs sa 10. 
CSKA se pobedom izjednačio sa Realom na prvom mestu sa skorom 18/6. Barselona je novim porazom ostala na devez pobeda u sezoni.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.