Pešićeva Barsa okrenula Himki

Izvor: B92, 05.Apr.2019, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešićeva Barsa "okrenula" Himki

Košarkaši Barselone savladali su Himki u 30. kolu Evrolige i to nakon preokreta, rezultatom 83:74 u čuvenoj Blaugrani.

Pobedu Barse pred početak doigravanja Evrolige posmatralo je negde oko 5000 ljudi u Blaugrani, a njihovi ljubimci su došli do 18. pobede u sezoni nakon preokreta nad ruskom ekipom Himkija.

Himki je želeo časno da se oprosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od evroligaškog takmičenja, a u prvoj deonici im je sve išlo "kao podmazano" pošto su ubacili 32 poena, skoro polovinu od ukupnog broja postignutih poena.

U drugoj četvrtini je Svetislav Pešić malo probudio svoje izabranike, koji su limitirali Himki na svega 11 poena i otišli u svlačionicu sa minimalnom prednošću. Već u trećem kvartalu Himki ponovo preuzima vođstvo, a Pešić je shvatio da je vrag odneo šalu i morao je da reaguje.

Tako je uspeo da "natera" svoje izabranike da odigraju sjajnu poslednju četvrtinu, ubace 29 poena i prime svega 16, pa tako dođu do 18. trijumfa u 30 odigranih evroligaških utakmica ove sezone.

Najbolji strelac je bio španski košarkaš Pjer Oriola, koji je ubacio 14 poena uz samo jedan promašaj iz igre, dok je na drugoj strani nekadašnji "vojnik" Crvene zvezde, Čarls Dženkins, predvodio Himki sa 13 postignutih poena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.