POMRAČENJE U DRUGOJ ČETVRTINI ODREDILO ISHOD: Zvezda poražena od Albe (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2021, 18:44

POMRAČENJE U DRUGOJ ČETVRTINI ODREDILO ISHOD: Zvezda poražena od Albe (FOTO)

Treći poraz crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde poraženu su u petom kolu Evrolige od Albe u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' sa 78:63 (12:10, 26:15, 20:21, 20:17) i tako pretrpeli treći poraz u sezoni, dok je Alba ostvarila drugi trijumf.

Dobar početak je imala Zvezda protiv Albe i stigla do ranog vođstva, ali su gosti malo po malo usplei da se vrate i stignu do vođstva na kraju prve deonice. Meč je prelomljen u drugoj deonici kada je Alba iskoristila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svaku grešku crveno-belih, kao i nervozu koja se stvorila zbog nekoliko sudijskih odluka koje su donele i tehničke greške za Nikolu Kalinića i trenera Dejana Radonjića. Alba je uspela u drugoj četvrtini da stigne i do 16 poena prednosti, a dvocifreno vođstvo su gosti zadržali i na veliko odmoru, iako je Zvezda u jednom trenutku napravila i seriju 10-0.

U nastavku je Zvezda pokušavala da se vrati u meč, ali je Alba gotov svaki put imala odgovor pogađajući vrlo često i trojke što je dodatno ubijalo svaki momentum crveno-belih. Pokušavao je Dejan Radonjić sa izmenama da nešto promeni, ali nije bilo rezultata. Alba je nastavljala sa svojom igrom, Zvezdina odbrana nije bila na nivou prethodnih utakmica, pa su gosti prilično rutinski priveli meč kraju i ostvarili trijumf

pic.twitter.com/lhPiwMGx6D

— Nasa CZV (@nasaczv) October 22, 2021

Košarkaši Crvene zvezde od 19 časova dočekuju ekipu nemačke Albe u okviru petog kola Evrolige, a utakmica se igra u dvorani ''Aleksandar Nikolić''.

Crveno-beli u ovaj meč ulaze sa statusom favorita, a trenutno su na devetoj poziciji sa dve pobede i poraza posle četiri odigrana kola, dok je Alba 13. sa jednom pobedom i tri poraza.

… Crveno-beli, ajmo u napad zajedno! 🔴⚪️

Večeras od 19:00 u hali Aleksandar Nikolić - novi evroligaški spektakl 🔥#kkcz #TogetherWeCan #WeAreTheTeam pic.twitter.com/C49UpBtPUt

— KK Crvena zvezda mts (@kkcrvenazvezda) October 22, 2021

Trener Dejan Radonjić na ovom meču neće moći da računa na Nikolu Ivanovića koji je u izolaciji pošto se sumnja da je zaražen korona virusom, ali će zato u timu biti Branko Lazić koji se oporavio od povrede i Maik Cirbes koji je pauziroa zbog korona virusa. Tekstualni prenos meča možete pratiti ovde.

ČETVRTA ČETVRTINA

TREĆA ČETVRTINA

DRUGA ČETVRTINA

PRVA ČETVRTINA

CRVENA ZVEZDA - ALBA 63:78 (10:12, 15:26, 21:20, 17:20)

DVORANA: Aleksandar Nikolić.

SUDIJE: Perez, Perandi, Silva.

GLEDALACA: 4.658.

CRVENA ZVEZDA: Lazeraveć, Volters 13, Uskoković, Davidovac, Mitrović 11, Lazić 3, Kalinić 5, Dobrić 5, Holins 10, Simonović, Kuzmić 16, Cirbes.

ALBA: Lo 17, Da Silva 9, Smit 8, Delou, Matisek 3, Nikić, Olinde 9, Kumađe, Sikma 11, Peno, Blat 10, Zusman 11.

Evroliga, 5. kolo

Četvrtak

Efes – Uniks 71:68

Žalgiris – Bajern 73:75

Makabi – Panatinaikos 77:73

Olimpija Milano – Asvel 73:72

Real Madrid – Fenerbahče 70:69

Petak

Crvena zvezda – Alba 63:78

CSKA – Olimpijakos 88:82

Baskonija – Monako (20.30)

Barselona – Zenit (21)

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Jovana Đorđević, supruga Filipa Đorđevića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.