Olimpijakosu osveta nakon produžetka, čudo Bamberga

Izvor: RTS, 15.Nov.2017, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijakosu osveta nakon produžetka, čudo Bamberga

U reprizi prošlogodišnjeg finala Evrolige, košarkaši Olimpijakosa savladali su u gostima nakon produžetka ekipu Fenerbahčea sa 90:83. Bamberg je kod kuće savladao Barselonu sa 84:81, iako je nakon prve četvrtine imao deficit od 26 poena. Armani je nakon dva produžetka bio bolji od Valensije 103:98.
Veoma uzbudljiv i neizsvestan meč viđen je u " Ulker areni" gde je Fenerbahče konstantno jurio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prednost protivnika iz Pireja, ali nakon što su izborili produžetak, domaćini nisu uspeli da slave. 

Najefikasniji u redovima Olimpijakosa bio je Roberts sa 21 poenom, pratili su ga Printezis sa 18, Strelnijeks sa 16 i Nikola Milutinov koji je postigao deset poena i uhvatio pet lopti za 29 minuta na parketu. 
Kod Fenerbahčea 22 poena postigao je Nanali, 15 je zabeležio Vonamejker, dok je Slusak postigao 13. 
Marko Gudurić je za 14 minuta postigao četiri poena i imao dve asistencije. 
Olimpijakos je zabeležio petu pobedu nakon sedam kola, dok je Fenerbahče upisao treći poraz.
U narednom kolu Olimpijakos dočekuje Crvenu zvezdu, dok Fener ide u goste kod CSKA.  
Bamberg je došao do pravog čuda, pošto je pobedio Barselonu sa 84:81, iako su nakon prve deonice jurili zaostatak od 26 poena. 

Barselona je u prvoj četvrtini postigla 38 poena, da bi u naredne tri postigla 43. 
Brose su do velike pobede nakon preokreta predvodili Rajt sa 16, Hikman sa 14 i Tejlor sa 13 postignutih poena. Srpski internacionalac Luka Mitrović za nešto više od 13 minuta na parketu postigao je osam poena i imao šest uhvaćenih lopti. 
Kod Barse, najefikasniji bili su Senders sa 17 poena, po 14 su postigli Moerman i Hanga, dok je poen manje postigao Serafan. 
Nakon sedam odigranih kola Bamberg je upisao četvrtu pobedu, a Barselona zabeležila peti poraz. 
U narednom kolu nemačka ekipa gostuje u Milanu Armaniju, dok Barselona dočekuje Valensiju.
Pobedu u neizvensoj završnici i nakon dva produžetka zabeležila je i ekipa Armanija nad Valensijom u gostima sa 103:98.

Igrač utakmice i pobedu Armaniju doneo je nekadašnji košarkaš Partizana, Kurtis Džerels sa čak 30 ubačenih poena. Pratili su ga Tiodor sa 20 i Gaudlok sa 17 poena. 
Kod Valensije najefikasniji bili su Grin sa 22 I Dubljević i San Emeterio sa 16 postignutih poena. 
Armani je upisao drugu pobedu, a Valensija četvrti poraz. 
U narednom kolu ekipa iz Milana dočekuje Brose, dok Valensija gostuje u Barseloni.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evroliga: Kriza Fenera, Olimpijakos slavio u Istanbulu

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2017

Drama u Istanbulu! Olimpijakos je slavio protiv šampiona Evrope, Fenerbačea u gostima - 90:83. Posle 40 minuta bilo je 75:75...Domaćin je jedva stigao do produžetaka, a u njima dominacija gostiju iz Pireja. Najbolji u redovima grčkog vicešampiona bio je Jorgos Printeztis sa 18 poena i sedam skokova,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Obradović ponovo besan na sudije!

Izvor: Sportske.net, 16.Nov.2017, 01:00

Željko Obradović je bio poprilično ljut na kriterijum suđena na utakmici između njegove ekipe i tima iz Pireja...Fenerbahče je večeras poražen od Olimpijakosa, bilo je 90:83 nakon produžetka, a Željko Obradović je bio ponovo ljut na sudije...On je istakao da jedan od trojice nije imao isti...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.