Od četvrte lige do Evrolige za devet godina

Izvor: B92, 12.Apr.2021, 22:17

Od četvrte lige do Evrolige za devet godina

Plasman Zenita u četvrtfinale Evrolige obradovao je sve iz Monaka.

Francuski predstavnik je ranije izborio plasman u finale Evrokupa tako što je eliminisao Gran Kanariju u dva meča, ali je sve zavisilo od Valensije.

Dve vize za Evroligu iz Evrokupa išle bi samo ukoliko bi Valensija ostala bez plasmana u plej-of, što se i desilo kada je Zenit deklasirao Panatinaikos 112:83 i ostavio je bez šanse.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Istog trenutka je usledilo slavlje u Kneževini, čija ekipa će biti naredne sezone u Evroligi zajedno sa Asvelom.

Monako je napravio nadrealan uspon za samo devet godina, pošto je stigao do Evrolige iz četvrtog ranga francuske košarke.

Samo je pitanje u kojoj će hali da igra jer trenutna ima samo 2.840 mesta i daleko je od Evroliginih kriterijuma i moraće "kneževi" da se sele.

Antib i Nica spominju se kao moguća rešenja.

A do evropske elite izabranici Zvezdana Mitrovića mogu i sa trofejom ako pobede bolonjski Virtus ili Uniks iz Kazanja (rezultat 1:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NISU U PITANJU NI PARTIZAN NI ZVEZDA: Ovaj klub će sigurno igrati u Evroligi naredne sezone!

Izvor: HotSport.rs, 12.Apr.2021

Poraz Panatinaikosa donosi dosta toga. Zenit je ubedljivo savladao Panatinaikos rezultatom 112:83. Ovom pobedom ruski klub je obezbedio učešče u TOP 8 fazi Evrolige. Samim tim, Valensija pada na 9. mesto i zbog toga ostaje bez učešća u Evroligi naredne godine. Ipak, na drugoj strani, jedan klub...

Nastavak na HotSport.rs...

Od Uniksa zavisi da li Rusi mogu do tri predstavnika u Evroligi sledeće sezone

Izvor: MozzartSport.com, 13.Apr.2021, 19:23

U ovom trenutku siguran samo CSKA..Rusi naredne sezone mogu da imaju tri predstavnika u Evroligi samo ukoliko Uniks dobije sutrašnju majstoricu Evrokupa protiv Virtusa i plasira se u finale...U ovom trenutku garantovano mesto ima CSKA, kao vlasnik višegodišnje licence, dok bi Zenit, kao i prošle...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.