Novi rat Fibe i Evrolige i ultimatum iz Pariza: Srbija ne ide u Rio ako igra Evrokup?

Izvor: MozzartSport.com, 21.Mar.2016, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi rat Fibe i Evrolige i ultimatum iz Pariza: Srbija ne ide u Rio ako igra Evrokup?

Ne samo Srbija, već svi nacionalni savezi koji ne raskrste sa klubovima koji su potpisali učešće u drugom Evroliginom takmičenju

Finansijska konstrukcija buduće Lige šampiona svima je prva zapala za oko, ali na sastanku Fibe u Parizu bilo je još važnih tema, a sudeći po novim informacijama jedna od bitnijih nije nimalo prijatna za čelnike srpske košarke. Prema saznanjima MOZZART Sporta Fiba >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je, naime, svim nacionalnim savezima naložila da suspenduju klubove koji naredne sezone budu igrali Evrokup kako njena Liga šampiona ne bi posle najvećih timova, koji su se odlučili za Evroligu, ostala i bez drugog evropskog ešalona.

Zvaničan dopis se čeka, ali je predstavnicima saveza - srpski je predstavljao Dejan Tomašević - zaprećeno suspenzijom reprezentativnih selekcija. Srbija bi konkretno mogla da izgubi i organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, pa i samo učešće i muške i ženske selekcije u Riju. Pod uslovom, naravno, da Fiba ovaj put istera svoje do kraja što nije sasvim izvesno imajući u vidu da je "pretila" i prilikom inicijalnih sukoba sa Evroligom, pa je na kraju izgubila tu bitku.

FIBA za nagradni fond Lige šampiona spremila 4.420.000 evra

Rat još traje i ovim se nalogom neće zaustaviti, jer je jedan od uslova Đordija Bertomeua prilikom razgovora sa upravom Jadranske lige konkretno bio baš taj da se četiri tima obavežu da igraju u takmičenjima pod Evroliginim patronatom.

Spekulisalo se da bi baš Partizan, iako je sezonu zarvršio na petom mestu Jadranske lige, pre svega na osnovu svetle tradicije, trebalo da igra Evrokup, mada ni ta tvrdnja nije ozvaničena.

Podsetimo, Italija još od jutros bruji o zahtevu koji je Fiba uputila Košarkaškom savezu Italije u kome traži da se zbog parafiranja ugovora sa Evrokupom odmah suspenduju Trento, Sasari i Ređo Emilija. Nije, dakle, samo Srbija na udaru. Evroliga je odgovorila najavom tužbe pred Evropskom komisijom. Sve dosadašnje bitke sa Fibom rešila je u svoju korist.

Sledi nova runda.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

NEOZBILJNO: Finansijski Evroliga ‘pojela’ Ligu šampiona (STATISTIKA)

Izvor: HotSport.rs, 21.Mar.2016

U Parizu je danas predstavljeno novo FIBA takmičenje Liga šampiona za koje su nagrade neozbiljne, a pretnje velike.. . FIBA je predstavila novo takmičenje, po konceptu lepo izgleda, ali finansijski je po svemu sudeći neisplativo. Zbog toga se još uvek ne zna ko će od klubova pristati da igra u...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.